geperst of "gewone" brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ik had een klein vraagje... Ik wil Yori op andere brok zetten, maar dan brokken die ik kan combineren met vers vlees, zodat hij af en toe ook eens even lekker kan smullen van een rolletje carnibest, een plak rodi, of iets van dien aard.
Nu vroeg ik me af of iemand weet of je dan het beste geperste brok kunt nemen, of "gewone" brok? Mijn voorkeur gaat stiekem uit naar biofood, omdat die biologisch vlees gebruiken... O-) En kun je dan het vlees mengen, of moet je dan bijvoorbeeld 's morgens brok, en 's avonds vlees geven (dus niet door elkaar, maar apart van elkaar) ? In de dierenwinkel hadden ze er geen verstand van, en keek ze me raar aan dat ik biofood wilde ipv RC... Tja, ze zullen wel het meest verdienen op voer zoals RC, Euk, hills, etc.... Dus dan ben ik "geen goede klant"... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geperst of "gewone" brok?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi! De biofood is een van de weinge brokken die je goed kan mengen met vlees. Ik meng het ook vaak met rodivlees.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Je kan ook geperste brokken nemen, maar dat is heel lastig om naar over te stappen.

De maag en darmen van de hond moet veel meer werk doen voor een geperste brok dan voor een gewone brok. Dus je zou echt heel langzaam over moeten stappen. Anders kan je hond goed last van zn maagdarmstelsel.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je moet altijd een geperste brok gebruiken, want een geexpandeerde brok kun je niet mengen met vers vlees, i.v.m. de verschillende verteringswijzen.
De brok van Biofood (wel de geperste nemen, want ze hebben ook geexpandeerde) is dus erg goed om te nemen! :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je hond nu geexpandeerde brokken eet, kun je een weekje vuile pens geven, zodat de maag van je hond kan overschakelen naar een andere zuurgraad. Dan kan hij de geperste brok beter aan. Maar omdat je al vers geeft, zou Yori het ook wel aan moeten kunnen de overstap. In ieder geval de geexpandeerde brok niet mengen met de geperste brok...

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Angela, de krokante brok van Bio kan dan niet samen met versvlees? Dacht altijd dat dat wel kon. Ik geef Mila dus vaak gecombineerd. Is dat dan niet goed? Ik dacht dat juist biofood wel samen kan met versvlees?

En hoe moet ik het vlees anders geven? Een hele dag vlees ipv brokken en dan weer een dag brokken?

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Angela, ik dacht dat alle biofoodbrokken wel met versvlees samen konden.
Ik geef Mila bio krokant en af en toe rodi diepvries erdoorheen. Is dat niet goed dan?

Hoe moet ik het dan doen, niet mengen? Bijv. een hele dag vl;ees en een hele dag brok?

En als ik alleen Rodiplakken geef, hoeveel zou ik dan per maaltijd moeten geven? Mila is dus een heidewachtel en weegt ong 20 kilo.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Het beste niet mengen, maar je kan smorgens vers geven en savonds de brok, de hoeveelheid die je van Rodi mag geven, staat op doosje

honden page profiel JulietteJuliette 1 doggies

honden foto van Juliette

Even een uitleg waarom de combinatie geperst en vers wel kan en geexpandeerd (korkant) en vers niet.

De geexpandeerde brokken worden tot hoge temperatuur verhit waardoor alle vitamines verloren gaan. Deze worden er daarna kunstmatig weer opgespoten samen met wat zout. Je kunt dit ook voelen als je de brokken door je handen laat gaan. Er blijft zout achter op je handen.
Deze geexpandeerde brokken blijven drijven in de maag bovenop het maagzuur. Ze zuigen zich vol en vallen dan langzaam uit elkaar en zakken als poeder naar beneden.

Geperste brokken zijn niet op hoge temperatuur verhit en vitamines blijven dus behouden. Er worden ook geen kunstmatige vitamines toegevoegd, en ook geen zout.
Deze brokken zakken gelijk naar beneden in de maag van de hond, en verteren daar. Ze zuigen zich niet vol met vocht.

Vers vlees zakt ook direct naar beneden in de maag.

Je kunt al zien wat er gebeurd met de combinatie vers vlees en geexpandeerde brok. Een deel van de maaltijd (de brok) blijft drijven bovenin de maag, en het vlees zakt naar beneden waardoor je een scheiding in de maag krijgt die problemen met de vertering veroorzaakt en zelfs kan zorgen voor maagkanteling.

Dit risico voor maagkanteling is zowiezo vele malen lager met geperste brok.

Als je dus geexpandeerde brok geeft en vers vlees moet hier zeker een dag tussen zitten. De hond moet de brok verteerd hebben voordat het vers vlees in de maag komt.

In alle gevallen in een geperste brok dus beter om te geven.

Groetjes,

Juliette

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

http://www.farmfood.nl/hondenvoeding/hondenvoer/farmfood-he/geperste-brokken.html

scroll even naar onder op deze pagina en speel het filmpje af, dan wordt je een hoop duidelijk!

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

dank jullie wel allemaal voor jullie reacties!!! Dat filmpje had ik van de week al bekeken, maar ik wist dus niet zeker of biofood geexpandeerde brok, of geperste brok had. Allebei dus, maar ik moet dan dus de geperste hebben.. ;-)
Yori krijgt nu nog geen vers vlees hoor!!! Jakkes, zal mijn vriend blij mee zijn, dat ik Yori een weekje vuile pens moet geven! Hahaha... Ik heb wel eens een restje vuile pens van vrienden gehad, mijn vriend werd gek!!! Ging bijna over zijn nek, en Yori?! Die vond t heeeeeeerlijk... O-)

Ik denk dat het dus maar een week vuile pens wordt, en daarna geperste brok met af en toe vers vlees...

hoeveel vuile pens zou ik dan op een dag moeten geven aan Yor? Is daar zo'n handig rekensommetje voor, of gewoon "op gevoel"?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Biofood kan idd gecombineerd worden met vers Maartje, maar dan moet je wel de geperste versie nemen en niet de krokante (want die zijn geexpandeerd)... Daar kwam ik ook pas achter dat ze verschillende brokken hebben toen ik aan het surfen was...

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik weet dat geperst sowieso beter is voor de hond, maar durf er niet naartoe over te stappen. Een weekje vuile pens geven en dan geperst is dus het beste?
Gaan ze dan zonder moeite over?

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Je kan ook kvv van Farmfood of andere pakken, een pens compleet versie. Dat hebben wij voor onze honden ook gedaan, ze poepen perfect nu, mooi vast en vooral heel weinig. En nadat we dat 2 weken hadden gegeven zijn ze over op smuldier en ze eten dat het een lieve lust is ... wij zijn met smuldier nog goedkoper uit dan met brokken van farmfood of biofood. Dus wat dat aangaat is het ook de moeite van het owerwegen waard om te kijken of je zoiets kan doen voor je hond. Gegarandeerd dat ie smult!

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Ik geef mijn jongens farmfood....Voordat ik dit ging geven, had ik brokken van de fokker. Degene van de dierenwinkel zei dat ik niet hoefde te mengen..en zo over kon schakelen...dat heb ik toen gedaan..zonder problemen. Ze krijgen ook iedere dag Carnibest erbij.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja een weekje vuile pens raadt Farmfood aan. En dan zou je als het goed is zonder problemen kunnen overstappen. Je kunt ook nu overstappen, maar als Mila misschien een gevoelige maag heeft, zou ze er een aantal dagen wat last van kunnen hebben. En je geeft ook al vers, dus qua maag zou ze het moeten aankunnen... Je kunt iid ook helemaal overstappen op kvv, als ze toch al pens krijgt een week ;-).

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ja, ik zit er nog even over te dubben..
Ik denk dat ik sowieso een brok wil, ik heb nog ruim 6 kilo biofood krokant staan en is al aangebroken. Dus dat maak ik eerst even op en denk dat ik dan op geperst over ga, na een weekje vers.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ik ga ergens vuile pens op de kop tikken en dan over op biofood met lekker af en toe is vers vlees...

Ik hoor trouwens ook mensen die knoflook door hun vlees voeren? Ik geef nu namelijk blokjes schapenvet met knoflook, maar dit zou niet te verteren zijn? Dan kan ik beter knoflook door het vlees gooien.. Maar nu krijgt hij elke dag schapenvet, moet ik dan elke dag knoflook doen?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Je kunt ook pens van rodi of farmfood geven hoor.
Minstens drie dagen en dan kun je over op de geperste brok.

Biko doet het er super op!

Groetjes, Margje

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Inge, je kunt 3x per week een teentje knoflook door Yori's eten doen. Sommige mensen geven ook schapenvet, ik heb geen idee of dit slecht verteerbaar is...

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

dan kan ik beter die teentjes knoflook doen... Ik gooi meestal mijn halve knoflook weg, omdat ik het zelf niet zo vaak gebruik! En mijn pony lust het niet.. ;-) Maar dan geef ik het gewoon aan Yori...
Ik las hier ergens op het forum dat schapenvet bonbons pas verteerd worden bij een temperatuur van 40 graden ofzo?! Maar goed, ach, we kunnen dat knoflook wel proberen.. :-D

@margje: bedoel je met pens van rodi gewoon die rodi hamburgers met penssmaak?

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Komt er toch een vraagje bij mij boven,
donna heeft een week vers gehad, en ik wilde nu over op Farmfood, alleen, ze eet het niet.
gisteren heb ik het eten weggehaald na een kwartiertje,
Daarna heel lang gewandeld, nog een keer aangeboden,
weer weggehaald
Om 14.00 na de middag nog een keer aangeboden na een wandeling ging ze het plotseling wel eten.

Gisterenavond thuis, een paar happen, de rest, niet
Vanochtend: weer niet
Ik ga nu maar even naar het bos, maar hoe lang moet ik het volhouden? Of toch vers door gaan mengen?
Wie oh wie?

Donna is nu net een week 1 jaar. Heeft een jaar Franka's Pro Gold gegeten, maar sinds ik haar adult brokken gaf, heeft ze geen zin meer in brok.

Mijn doel is om om de dag, vers en brok te geven,

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dat kan even wennen zijn. Andere brokken bevatten veel meer geur- en smaakstoffen en zout, dus dat is 'lekkerder' voor een hond. Misschien dat hij het vers ook wel erg lekker vond en nu geen brokjes meer wil. Gewoon doorzetten, als ze honger krijgt, gaat ze vanzelf eten.

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

hai cynthia,

het voordeel van FF is dat je het kunt mengen met vers.
Als donna het dus wel eet met een beetje vers erdoor, dan zou ik dat gewoon doen!

Groetjes!

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Kee, gaan we vanavond wat smuldier mengen,
Net heb ik beeeetje kaas door gedaan, en jawel een half bakje, Zucht,
Madam is verwent, want nu gaat ze natuurlijk weer schrokken he!!

Mirjam (Gast)

Ik heb opzich wel belangstelling in de geperste brokken van Prins, maar is het versvlees van Prins ook geschikt of moet je dan echt iets hebben waar veel pens in zit? Zou Smuldier pens/vlees ook kunnen?
Complete maaltijd op pens basis
Deze complete maaltijd bestaat uit een basis van verse runderpens, vlees, lever, hart, schapenvet, groenten, ontsloten tarwe, zonnebloemolie, vitamines en mineralen. Al onze grondstoffen voor deze complete maaltijd zijn afkomstig van runderen die geschikt zijn voor menselijke consumptie - zonder uitzondering.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

smuldier pens compleet kan je 1x pw geven, afwisselen met rund-compleet. Ook kan je met andere kvv wisselen,mits ze goed reageert op kvv. Maar dan wel alleen met een geperste brok. Oòk Prince heeft kvv

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geperst of "gewone" brok?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^